Wednesday, November 06, 2013

Syohhh...Syohhh....Pi jauh-jauh la wahai SAWANG...!

Assalamualaikum...




Lama betoi tak jengah blog kesayangan ku ni. Ini lah keburukan lama mesia sosial seperti FB & Twitter ... Asyik duk update sana, yg kat sini dilupakan..!

Takde apa marbelles juga yg nak dikongsikan ... cuma...

RESULT UPSR dah nak kuar... sebagai mama, aku pulak yg nebes tak tentu hala. Kata mereka 13 hb ni kuar result... sama hari ngan Hari Kualiti SKJS .. hmmm....

Towards the end of the year, I am just wondering, bila la rezeki keluarga kami akan bertambah??

InsyaAllah, tahun depan, kalau dapat tawaran yg lebih bagus, demi keluarga, akan ku gagahi jua. Ke mana? Masih belum tentu ... ( Kalau umur aku panjang la...mudah-mudahan...)

Tak sayang P**^7*5$@N lagi  ke? Well...

AKU MEMANG SAYANG SANGAT-SANGAT DENGAN KERJA / JABATAN AKU SEKARANG TETAPI ..... 

Aku rasa, ramai yang akan bersetuju ngan aku dan mereka yang bersetuju itu mengalami apa yang aku alami sekarang. ...

Buat SALAH ... tak buat KENA MARAH ...!

Aku berharap sesangat agar nama jabatan aku ni akan naik semula dalam 2-3 tahun mendatang ... takde lagi orang duk kutuk, duk komplen, macam2 perkara depa serang ... walaupun tak kena direct, tapi tempiasnya tetap ada walaupun sedikit. Kesian mereka!

Ok la ... takmo banyak2 tulis ... kalau banyak tulis kalu, mesti kena panggil mengadap lagi ...

till then, Take care & cherio!

Monday, June 24, 2013

Birthday After Birthday ....

Pada Bulan Jun, 3 orang ahli keluarga akan menyambut Hari Kelahiran masing-masing...

18 Jun



Muhammad Amir Najwa nama diberi ... Lahir pada jam 4.53 petang di Hospital Melaka..  Pada tarikh ini, genap 12 tahun usianya. Pejam celik pejam celik, dah besar anak teruna ku ini. Tahun ni juga beliau akan menduduki Peperiksaan UPSR yang akan menentukan hala tuju kehidupannya. Semoga beliau berjaya mendapat 5A dalam peperiksaan itu nanti.


25 Jun























Pada tarikh ini, 2 insan yang paling aku sayangi menyambut Hari Lahir pada tarikh yang sama.

Nur Amira Najwa nama diberi. Puteri tunggal dalam keluarga kami ... lahir pada jam 5.36 pagi di Hospital Melaka. Anak kesayangan abahnya ...membesar menjadi seorang yang cerdik dan terang hati.

Tuan Haji Jaafar bin Haji Saidin ... kalau tiada beliau, maka tiada lah aku dapat melihat dunia. Abah sekarang berusia 76 tahun dan masih setia menjaga mama dengan baik. Di usia ini, beliau telah kehilangan sebatang jari di kaki kirinya akibat dari penyakit Diabetes Mellitus yang dihidapinya. Namun, itu tidak mematahkan semangat juangnya.
I LOVE YOU ABAH! Semoga abah dipanjangkan usia & dimurahkan rezeki sentiasa....

Take Care & Cherio!

Wednesday, May 22, 2013

Birthday Celebration...



Diam tak diam, dah lama gak aku tak conteng2 kat blog aku ni...maklumla..segala update aku update kat FB jer..
Hari ni aku nak citer pasai sambutan besday Dak Angah yang ke 10 tahun. Dah besar anak teruna aku sorang ni.
Kitorang celebrate kat Kenny Roger's Roaster di Starmall Mentakab. Settle gak la RM 160! Tapi, anak2 nye pasal & beli makanan, aku pasrah jer.Bukan selalu pun kitorang gi makan2 ke fast food gini.

Bibik pun aku heret sekali pi makan2 except abah diorang yang kena gi keja kat Hutan Kemasul....dia kena bagi makan gajah liar yang kena tangkap. Kesian Sayang ...

All of them seen enjoyed their meal .....sampai tapau2 lagi . The restaurant happened to launch their new menu book on that dah..tapi servis dia lembap la jugak! Minta ayaq kosong sampai 1/2 jam....minta macaroni & cheese pun dekat 1/2 jam baru dapat.






Well, kat atas adalah latest gambar anak2 aku...Dak Afiq pun dah nak masuk 3 tahun this year ..Adik lagi? OOHH..TIDAKKK!! Depa 4 orang pun dah macam2 perangai! .Lagi satu budget utk beli MPV lom lagi kesampaian sebab banyak ngat komitmen...

Ok la...next time aku berblog lagi.

Take care & cherio!

Sunday, December 16, 2012

Family trip to Genting Highlands






Hampir sahaja blog ini menjadi blog tinggal ...penuh sawang dan debu. Mintak mahap ler sesangat...teman bizi lately...bizi ngan FB. Hehehehehehe!

Tanggal 14-16 hb Disember lalu, aku ngan anak2 dan juga bibik , telah pergi bercuti-cuti Malaysia ke Genting Highlands. This trip without my beloved hubby kerana beliau taknak balik minggu ni disebabkan Hari khamis nanti kitorang nak balik Kedah. Bebudak? Diorang enjoy ...tapi ralat sikit sebab sepanjang kitorang kat sana, kabus tebal giler!

Kitorang stayed kat Amber Court...nak habiskan points Leisure Holidays punya pasal ...ok la....duk kat tingkat 20, nun jauh ke atas!

Masa nak gerak, satu kejadian yg tak diingini berlaku ... sebuah Hilux amat teringin nak lepak atas bonet wira kesayanganku. Nasib baik hilux, kalau kereta, konpem hancur sampai enjin. Salah hilux tu sebab 1) tiada cermin sisi co driver  2) melulu reverse tanpa pandang belakang. Aku masa tu baru kuar parking sebelah dia...baru nak masuk gear 1, DUMMM!! ...dah tu takmo mengaku salah lak. bawa ke pomen berhampiran, dia bayar aku RM 200 lepas pomen tu estimate kerugian. Dia kata dia keja ngan Tan Sri Kadir Sheikh Fadzil ..jaga lembu VIP tersebut kat Janda Baik. Aku lak, bengong tak mintak no tipon dia...akibat terkedu insiden yang berlaku.

Walau apa yg berlaku, kami tetap teruskan perjalanan ke Genting. Suasana aman tanpa jem...tanpa panas tapi sejuk giler..!!

Hari pertama, lawat Muzium Ripley's...then main bowling kat First World .. makan lunch kat Kenny Roger's & BAPAK ramai orang kat sana! Tension aku! Dah tu, taman tema kat luar lak tutup sebab kabus tebal...



Balik, sampai JS, hujan macam chipsmore..sekejap ada & sekejap takde...

Ok la...enough dulu. Let the pictures tell everything!

Apa-apa pun...SERONOK!

Take care & cherio!

Friday, September 07, 2012

Gather2 dengan BFF during Aidilfitri 2012







Hari Raya .. kalau balik Kulim, kalau My BFF balik kpg, confirm kitorang pi gather2 ...Latest, pi makan2 kat Abang E Capati. masa tu jugak jumpa Lediugly ( Ida ) ..

Hope acara ini berterusan sampai mati!

DUGAAN BESAR 2012


                                                ~ Adib @ observation ward HOSHAS 6/9/2012 ~


                                             ~ Afiq @ observation ward HOSHAS 7/9/2012 ~


With the same symptoms i.e. unstoppable vomitting, both brothers were admitted in the observation ward at HOSHAS casualty for about 6 hours. Kesian anak-anak mama! Tetiba kena acute food poisoning ... before this dak Amir & Mira kena but both kena masa klinik GP bukak lagi. Yang another 2 ni kena masa tengah malam ...

Yang herannya, kalau food poisoning, mesti la kena serentak sebab semua makan benda makanan yang sama. Ni idak ... selang sehari. Yang penatnya adalah mamanya kerana kena drive all the way to HOSHAS. Tapi takpe..demi kesihatan anak2 mama, mama redah jer! Mama harap mereka akan sihat seperti sediakala..

Mengantuk? Toksah kata la...tido pun 2 jam je.. selebihnya hanya tido-tido ghimau. Masa Afiq admitted le dpt tido lama sket sebab dia nak ngan bibik jer. Tido kat wad pun ngan bibik. Nasib baik la dapat BOS yang memahami situasi emergency ni.

Ok la...banyak lagi nak settle.

Doakan anak2 mama ni cepat sembuh!

Take care & Cherio!

Thursday, August 30, 2012

Salam Aidilfitri 1433H







Selamat Hari Raya Aidilfitri

Maaf  Zahir & Batin



Ikhlas :      Mohd Najib Othman
                   Jawahir Jaafar
                   Muhammad Amir Najwa
                   Muhammad Adib Najwa
                   Nur Amira Najwa
                   Muhammad Afiq Najwa

Sunday, June 24, 2012

MY BOYS ... Am Sooo proud of you guys!


Why? Because you guys are my kiddos ... You guys were brave enough to take the challenge!

Recently, my first son, Muhammad Amir Najwa was announced as the winner for the Science 's Storytelling competition. It was for the Kuala Krau Zone & qualify for the district of Temerloh's Zone . Although for the District Zone, which was held at the SMK Temerloh you just obtained the 7th place, it's all right for me because you are brave enough to tell a story named " My Journey To The Moon ", in front of the audiences.

Next, my second son, Muhammad Adib Najwa ... you are brave enough to dance & sing in front of the audiences in the district of Temerloh "Action Song ". Your school gained the 4th place in the competition although you guys should have got the 3rd place.

Here are their videos ...



Woooo Hoooo... Lama Giler Sonyappp!


Fuiiyooo...tak sangka aku lama sungguh menyepi! Bukan apa, busy giler! Mana ngan nak buat keja, nak update Facebook laa... Ketua baru laa...keja luar laa... macam-macam bende aku nak ingat & tulis! Hanya hari ni berkesempatan nak jengah blog kesayangan aku ni.

 Bulan Mei, sepanjang bulan ni aku tak lekat kat rumah...asyik kena keja luar la..kursus la...

Bulan Jun, aku sempat gak balik ke kampung masa cuti skolah lalu. Dah lama tak menjengah orang tua kat Kulim. Spent the whole week kat sana. Sempat gak bawa mama gi berubat after berjaya dipujuk. Abah & My sis minta aku pujuk mama gi berubat kat sorang Ustaz ni kat Pengkalan Hulu, Perak. Nama kampung dia Kampung Kuak Tengah. Memang REAAALLL sangat cara ustaz ni berubat orang & buang segala gangguan yang manusia biasa tak boleh nampak.Siap kebolehannya boleh membuat surgeri secara ghaib serta buat dialisis darah secara ghaib jugak. Tapi  yang slacked nya adalah, masaa untuk perubatannya adalah selepas Isyak. Manusia ramai sungguh yang kena kacau dek makhluk-makhluk halus ni. Dari serata ceruk Malaysia pi berubat kat dia.Dan, bukan dia sorang yang mengubatnya ... diorang ni satu group ahli baca kitab dengan sorang pompuan.Balik malam tu ke rumah dah jam 3 pagi...

Balik ke Pahang lak, proses pertukaran bos baru lak. Kali ni dapat bos pompuan. Okayla...so far dia tak kerek sangat dan boleh dibawa berbincang. Boileh dikatakan sporting gak macam bos lama.

Anak-anak? Hmm ... bulan Mei, Dak Adib sambut besday yang ke 9 tahun ...bulan Jun, Dak Amir & Amira sambut besday yang ke 11  & 4 tahun ... Dak Mira dah pandai minta hadiah besday ...

Ok la...nanti aku update lagi dengan story yang best-best lagi ...

Take Care you all!!

Cherio!